Dålig uppdatering

Har så mycket att göra! Idag har jag packat hela dagen, imorgon åker jag ner till malmö för att vidare till kastrup på tisdag morgon då jag och min underbara vän Lina ska till malaga, spanien. Vi ska nämligen jobba som volontärer i 2 veckor på Sos Animals i 2 veckor som vårt projektarbete. Spännande!!

Idag red jag Dite en sväng, galopperade en kort sträcka (typ 5 meter) och hon bockde som en tok, något hon aldrig gjort tidigare. Hon tyckte det var sååå kul!

Så imorgon åker jag som sagt, lär inte bli särskillt mycket uppdaterat på bloggen då, desto mer när jag kommer hem dock! Massa bilder!! :)

Har förutom detta varit massor av frågetecken ang. Scapaschabraken, de kom aldrig till mig medans jag fick besked att de skickats. Så om det kom bort på vägen eller att de aldrig skickades kan jag inte svara på, det jag vet är att jag inte fick dem. Är trött på det helt enkelt.

Har en svensk kontakt till betydligt sämre priser (1000:-), men till garanterad affär och det prioriterar jag nu. Jag en hel del jag ska ta hem till, finns 14 färger, både i allround och dressyr finns. Endast schabrak, tyvärr ej huva. Färgerna som finns är nedan. Vid beställning maila mig på, [email protected]

Kommer lägga in beställningen när jag kommer hem från malaga, dock kommer vi ha viss tillgång till nätet där nere så frågor kan (förhoppningsvis) besvaras!


Smörjning

Precis hemkommen från stallet efter att ha haft utsläpp och sedan smörjt allt läder, behövligt! Vilket underbart väder det var idag föresten! Strålande sol, blå himmel och plusgrader. Dite verkade hur nöjd som helst när hon fick gå ut utan täcke!

Igår när vi var ute och red en sväng var hon jättemysig, hon blir så glad när hon får komma ut och travar vi en kort sträcka lyser hela hon upp! Hoppas verkligen att det ska gå bra nu sista tiden!


Kingsland

Gillar man Kingsland men känner att priserna är lite för höga, HÄR finns en outlet som har 30-70% rabatt på deras kläder från just Kingsland. Bland annat,






Denna jackan exempelvis, deras pris 1 299:-
(orginalpris 2199:-)








































Denna jackan kostar 899:- (Orginal 1999:-)


För övrigt har de ganska mycket kingslandrea på: Stallbutiken











Två rosetter!

Gissa om jag är stolt? Foffe var felfri båda runderna och kammade hem två rosetter, hur fin debut kan man få? Han har ju trots allt nyss fyllt 5 :)

Det filmades även, underbart att se att han tycker det är så sjukt kul!

Debuten, 70cm

80 cm

Både bilder och filmer är ifrån Jessicas blogg, hon som lånar honom och finns med på bilderna + filmerna :)


Frodo

Imorgon ska Frodo ut på sin första "tävling", en träningstävling på hemmaplan. Kanonstart för honom för att inviga tävlingarna. Ska hålla alla tummarna för honom, själv ska jag jobba hela dagen, mellan 10.00-18.15.

Frodo på hans senast filmade hoppträning,



Sin bästa vän

*EMILIA, OM DU BÖRJAR LÄSA, FORTSÄTT INTE, DETTA KOMMER BLI EN ÖVERRASKNING OCH AV EGEN ERFARENHET VET JAG ATT DET BLI INTE LIKA ROLIGT OM MAN VET VAD SOM KOMMA SKALL!*

Kommer ni ihåg de smyckena som man hade när man var liten? Som kunde vara exempelvis ett delat hjärta där det står "Best Friends" på. Jag har haft några vänner som verkligen betydligt allt, man har varit ler och långhals.

En flyttade härifrån, en annan valde pojkvännen, ja, nog finns det bortförklaringar alltid. Men minnena finns alltid kvar, ibland undrar jag om alla minns så mycket som man gör själv?

När jag och Emilia var i Kalmar gick vi in på glitter en stund, och hittade ett par jättesöta armband där det stod något liknande som "best friends". Båda stod och tittade på dom ganska länge och båda var överens om att sådana måste vi ju bara ha. Men klockan tickade och vi hann helt enkelt inte.
Så nu tänkte jag överaska henne genom att köpa något i den stilen. Samtliga kan tycka att det är gulligt att ha smycken som dessa, andra att det är töntigt.
Jag tycker det är gulligt, en fin gest helt enkelt. Frågan är ju alltså då bara var man ska hitta fina? Någon som har förslag?
Tyckte det fanns ganska söta HÄR

Solen lyser

Underbara tid! Solen skiner och det är massa plusgrader ute! Har legat i sängen tills nu och tittat på tv. Igår var det studentfest så blev inte mycket sömn inatt, men otroligt trevligt hade vi! Nu ska jag ut och gå en runda, men jeansjacka! Hur underbart är inte det?

Tränarmail

Fick ett mail från min tränare tidigare ikväll, träningstider, kurser i sommar och massa uppdatering. Vad kan man säga? Jodå, jag ska självklart vara med och träna - i sommar!

Saknar våra hoppträningar så mycket, kommer ihåg första gången jag hoppade Frodo. Några hinder på 30cm skulle vi trava över, han förstod ingenting. Bommarna flög runt i ridhuset och några blev till och med helt snea. Men senare det ridpasset hoppade vi faktiskt några få hinder och han började förstå att man kunde hoppa över och jädra gick det undan när han fattade! Sedan dess har han bara älskat det! Ibland undrar jag om den hästen någongång kommer sluta utvecklas.

Jag kan inte förstå att du är där du är idag, jag ser fortfarande den valpiga lilla hästen utan en muskel på kroppen, mager som få. När jag red dig för första gången gjorde du inte annat än att försöka, även om det var svårt. Vi vinglade och du sökte dig mot allt och alla, självförtroendet var lågt och hovarna var rent ut sagt hemska.

Nu står du här, min fula ankunge har blivit en svan och än är det mycket kvar. Jag längtar efter dig så mycket, min gos!


Runda till Kalmar

Idag tog jag och min bästa vän en runda till Kalmar, vi båda hade ganska panik över balklänning eftersom vi inte hittat några vi tyckte om i Växjö. En affär hittade vi med klänningar varav hälften var bröllopsklänningar men vi hittade var sin som vi verkligen gillade! Min blev en royalblå chiffongklänning!

Jag har en försmak till naturgodis, eller iallafall 3 sorter som finns! Frystorkade jordgubbar i yogurt, cashewnötter sourcream & onion och mexicanos. Netto skulle tydligen ha typ halva priset nu i veckan enligt en vän så självklart svängde vi in påvägen hem!


Raska steg in mot Netto!


Lagom frustrerad kommer jag ut eftersom det bara fanns dyrt och äckligt naturgodis där! Irriterande..


Veckans planering

Har precis varit och hämtat hem ett nyss lass med hö, tror att detta ska räcka vintern ut nu för nu är våren kommen! (peppar peppar) Lika underbart väder idag! Inte ett moln och 5 plus ute, hästarna barea står och myser i solen nu. 

Tänkte börja med veckans planering på söndagar vad gäller hästarna, tidigare har jag bara känt mig totalt ostrukturerad vad gäller hästarna. Bara skador och bakslag! Men nu känns det som om vi går frammåt och är på rätt väg igen!


Måndag: En skrittrunda på ca. 15-20 minuter
Tisdag: Jobba från marken, gå över lite bommar och "hitta glöden"
Onsdag: Ut en längre runda men skritt ca. 20 min och därefter varva lösa tyglar och tagna tyglar
Tosdag: Endast rykt
Fredag: Skritt ca. 15 min
Lördag: Endast rykt då jag jobbar sent
Söndag: Endast rykt då jag jobbar sent

En suddig Dite i förrgår :)

Halv 8 hos mig

Ikväll har varit en riktig myskväll med mina två bästa vänner. Vi körde en halv 8 hos mig och på menyn stod det,

"tomat och vitlöksbruschetta, linas vårbiffar med klyftad rosmarinpotatis och äkta grekisk sallad och därefter en vaniljpannacotta med färska hallon
"

Otroligt gott var det! Det var bara Helge Skoog som fattas! ;) Tänkte dela med mig av kvällen!







Hoppas ni har haft en lika trevlig kväll som jag! :)

Vår i luften!

Första dagen på länge som det verkligen har varit vår i luften! Underbart! Strålande sol och 5 plusgrader hela dagen, en väldigt mysig förmiddag med Dite. Vi var ute på vår skrittur, hon kunde gå från att vara världens lugnaste till en sprallig unghäst! (Har man stått i sjukhage i några månader utan att få ut och röra sig är det såklart fullt förståeligt!)

Provade även lite grejer, repgrimman och transportskydden jag köpte igår exempelvis.

Repgrimma och transportskydd

Dagens outfit


Rea på Glen Gordon!

Nu är det nästan halva priset på Glen Gordons schabrak och huvorna är nedsänkta hos Cheval Ridsport! Ska själv beställa hem ett grått set till Frodo tänkte jag, eller ett brunt kankse?

Schebraken kostar 299:- (vanligtvis 445:-) och luvorna 125 (vanligtvis 175:-)



Börjes Tingsryd

Tog en sväng ner till Börjs innan, behövde köpa en ny krubba och gick runt och kollade lite. De hade fått in jättesnygga Kingslandkläder och även många snygga ridbyxor från Pikeur och Eurostar.

Jag köpte iallafall ett par nya transportskydd, grimma, vattenskrapa (ett MÅSTE nu när Dites vinterpäls fälls), en säck morötter och en krubba då. Men det klart bästa köpet är ett par ridhandsar jag köpte! Har ganska länge letat efter ett par smidiga handskar helt i läder, utan resultat. Ni tror inte jag ser en fyndlåda med läderhandskar nästan framme vid kassan? Och vad hittar jag, jo ett par underbara läderhandskar från Schwenkel! Känns knappt när man ha dom på sig, kan verkligen rekomendera dem!

"Mycket elegant och hög kvalitets ridhandskar
av finaste skinn. Utmärkt passform på grund av
Lycra inlägg. Används av toppryttare i hela Europa.."

Jag betalade 199:- för dom, och har kostat 695:- NÖJD!


Prestigen ska säljas!

Nu har jag lagt ut Dites sadel på annons. Jag satt så otroligt skönt i Frodos Pessoa så känner att denna passar egentligen inte mig jättebra. Dessutom har Dite tappat alla muskler under skadan och är rent ut sagt riktigt fet nu när hon inte fått röra på sig något så den kommer ändå inte passa henne på ett bra tag, och då provar jag hellre ut en ny när hon är i form igen. (Peppar peppar att allt går som vi tror)

Fått sadel värderad till 7500:- och jag säljer den för 6500:- nypriset ligger på 15000:-

Är det någon som är intresserad är det är 17" 33, omvärmningsbar. :) Modellen är Golden Star.


Igångsättning!

Nu var det länge sedan ett inlägg kom, bror på att jag har varit i Österrike och åkt skidior och inte hunnit med helt enkelt.

Var ju på kliniken för någon vecka sedan nu med blandade resultat, igentligen ska jag vara jätteglad! Vi fick ett igångsättningsprogram så jag får skritta henne i några veckor nu. Dock reagerade hon fortfarande ganska starkt på böjproven, men det var jämt runt om så veterinären sa att vi måste gå vidare. Hon fick något preparat direkt i blodet som fungerade som byggstenar till leder m.m.

Nu ska jag som sagt skritta henne 20 mintuer på långa tyglar, bild från igår där hon rids med Dyons the differencetränset för första gången också. Hon verkade trivas med det! :)


RSS 2.0