Ni missar väl inte?

Kvällens sändningar från Stockholm Horse Show? Det kommer inte jag göra iallafall!

  • 18.00-19.30 svt2
    Stockholm International Horse Show. Höjdpunkterna från Globen med bland annat riddarspel, agility och barbackamästerskapet. Malin Baryard Johnsson med flera gästar studion. I Tyskland har vi besökt Rolf-Göran Bengtsson. Dessutom en unik kamelshow, islandshästar, stjärnhoppning och det senaste bakom kulisserna i Globen.
  • 19.30-20.00 svt2
    DIREKT Internationell tidhoppning i Stockholm international horse show från Globen. Deltar gör bland annat Rolf-Göran Bengtsson, John Whitaker, Malin Baryard Johnsson, Philipp Weishaupt, Helena Lundbäck och Alexander Zetterman.
    Kommentator: Jan Svanlund
  • 20.00-22.00 svt24
    DIREKT Världscuptävling i fyrspann, internationell hoppning i Stockholm international horse show från Globen. Deltar gör bland annat Rolf-Göran Bengtsson, John Whitaker, Malin Baryard Johnsson, Philipp Weishaupt, Helena Lundbäck och Alexander Zetterman.
    Kommentatorer: Jan Svanlund och Lotta Björe

Påväg till skåne

När jag körde ut till stallet idag var det -7 grader. Kallt, men å andra sidan har jag det hellre kallt än regn och gegga! Gav hästarna mat, släppte ut dom och mockade. Frodo älskar verkligen snön, han springer runt som en galning i hagen och får till och med sig Dite på en repa nere i hagen ibland! ;)

Nu är jag som sagt påväg ner till Skåne en runda, kommer hem lagom till kvällens hoppning på TV ikväll!

Utvärdering Rambo

Rambo Plus Turnout



Jag tänkte skriva lite utvärderingar ang. de täckerna jag köpte och även vad jag faktiskt tycker om de nu när jag använt dem! Jag hade stora förväntningar på alla, men eftersom det inte är jättekallt ute nu ar jag bara använt detta täcket till Frodo. Ett Rambo Plus Turnout 200g. Jag är så otroligt nöjd! Det har varit allt från total spöregn till snöblandat och snö som faller. Det stannar som ett lager övanför täcket och rinner sedan lätt av. Dessutom är spännerna helt kanon, V-spännet framtill ger en sådan bra passform fram! Helt enkelt ett kanontäcke, rekomenderas starkt! Ligger på runt 2700 kronor.

Rambo Newmarket Fleece


Wow säger jag bara! Fick hem täcket idag och vilken helt underbar flecce! Dubbelt så tjock som vanlig och så otroligt bra passform. Man kan inte annat än älska det, jag själv köpte ju det gråa. Men jag tror jag ska köpa det blåa också!


Tävlingar


Kyla påväg in!

Vi har rent ut sagt haft skitväder de senaste två veckorna! Leriga hagar, regn hela dagarna och mörkret ska vi inte ens bara tala om.. Men nu verkar kylan komma in, betydligt bättre med klara kalla dagar än varma gråa dagar! Frodo har en välförtjänad vila nu och tänka börja rida igång honom på fredag, en sväng till tidhuset hade jag tänkt. (Det det nu inte kommer in ett snöoväder)

Dite har gått fantastiskt bra i ridhuset, men tycker hon går orent nu vid hårt underlag. Får känslan av vänster fram så har beställt tid på ATG-kleniken i Tingsryd så vi kollar upp allt, hon har sådan otur hela tiden!


Veterinär på plats!

Idag kom veterinären för att göra en årskoll på hästarnas tänder och ge vaccin. Allt gick över förväntan, hästarna skötte sig utmärkt däremot hade Frodo en vargtand som vi självklart tog ut. Så nu blir det lite vila för honom och sedan rida lite på hackamore istället.

Dags för massage!

Idag var massören där, vilket gick jättebra! Frodo älskar ju det men han hade lite spänningar i baklåret vilket han har fått för att han växer. Därför han bara ha velat öka, öka och öka, han har helt enkelt inte orkat sätta benen under sig så att säga.. Dite var jättefin i kroppen!

Så när jag och Frodo skulle ut och jogga en kvällsrunda gick han KANON. Så mjuk, fin och koncentrerad! Dessutom använde mina Tretorn för första gången och jag älskar dom!

Tretorn beställda

Har precis klickat hem mig ett par Tretornstövlar, den gamla modellen. Tycker inte alls om den nya men det är ju en smaksak. Har ganska stora förhoppningar på dem då alla pratar om hur sköna de är att rida i, men upp till bevis. En liten utvärdering kommer att komma!

Bedrägerianmälan gjord!

Jag har precis pratat med polisen och gjort en anmälan för bedrägeri. Jag är så otroligt trött på alla oärliga människor som gör näthanden så opålitlig! Jag köpte ett par nya ridstövlar av en tjej och satte in pengar, fick jag några stövlar? - Nej.

Dagens pass

Idag åkte jag och Dite till ridhuset, första ridpasset efter hennes svullnad och allt gick med bravur! Vi red mest lösgörande med mycket trav, volter och ökningar. Vilken skillnad på i början och i slutet!
På tisdag har jag en tjej som ska komma och provrida henne, vi får väl se vad som händer då. Hoppas att det är någon vettig människa som hon passar med. Har ju haft sådan otrolig otur, en hel del konstigt folk som sagt en sak på telefon och låtit jättebra med som visade sig vara något helt annat när de väl kommit! Har en del som fritid att åka runt och prova hästar bara för skojs skull eller varför inte bara vara ärliga från början?


Ridhuskort köpt!

Har precis köpt mig ett ridhus kort för ett halvår nu, något som känns jätteskönt! Slippa ha med sig kontanter varje gång man ska åka! Kan det bli lite serigösare hoppträningar i vinter än den som var för det blev knappt någonting! Ser faktiskt fram emot denna vintern, hoppas på mycket snö så man kan rida ut mycket också så det inte blir ren isgata ute! Bilden är sedan sist vi var i ridhuset och jobbade lite!


Dagens tips!

Ett tips är att ta en titt in till Emmishopen! Jag har själv tänkt att beställa ett nytt tävlingsset, grå luva och grått schabrak från Sckockemöhle som dom för övrigt har till superpriser! Schabraken ligger på 390:- och huvorna 249:-! Nu har de dessutom fraktfritt om du handlar över 500:- tillskillnad från 1500:- som det är egentligen!


Ny design och vill ha!

Sådär, designen är uppe och bloggen kan få sig sin riktiga invigning. Vad tycker ni? Själv är jag jättenöjd!

Nu har jag dessutom fått upp ögonen för Tretorns äldre modell, advancve (avskyr den nya) och dessutom GPAs speed air tone in tone. Den helsvarta alltså! Nya inköp? Gäller ju dock att passa på eftersom modellen advance har slutats upp att göra! Ni som har dessa, rekomenderar ni dem?


Ny transport?

Jag är så sugen på att köpa en ny transport! Någon som verkligen lockar är Thule Premium Grand Prix. Den är ju bara otroligt snygg!


Ny täckesgarderob!

Jisses vad jag tjatar om mina täcken. Men jag är så otroligt glad att jag har bytt ut hela täckesgarderoben! Igår när det var ett otroligt tråkigt väder, det var snöblandat regn hela dagen! Usch! Till saken, alla hästarna var blöta igenom! - Utom Frodos, som hade sitt Rambo Plus Turnout på sig! Underbart, är sjukt nöjd med det!

Annars är det en tråkig tid nu. Det regnar hela tiden, hagarna är leriga och det är mörkt ute! Men vi går mot bättre tider, för min del har jag hellre lite kallare så hästarna slipper leran! Dom hatar den verklgen!

Täckerna kom!

Alla täcken kom iallafall tillslut, och alla passade kanonbra! Väntar dock fortfarande på mitt gråa fleecetäcke!Blev verkligen galtt överraskad på mitt Shiretäcke, det satt verkligen perfekt på Frodo!Jag tog kort på alla, dessvärre dog min iphone igår och den lär inte vakna om jag säger så. Så har tyvärr varken bilder eller annat!

Däremot tänkte jag bjuda på några bilder från dagens hoppträning med Pernilla! Hoppade studs för första gången och han förstod väl inte vad han skulle göra i början. Men i slutet gick det riktigt bra!
Det märks verkligen att han börjar få upp kondisen nu, Pernilla kommenterade det flera gånger. Han ville bara mer och mer och mer! Hellre det än att inte vilja alls ;)



Fortfarande inga täcken!

Väntat 3 timmar nu, fortfarande inga täcken. Varför måste de komma i sista sekunden?


Väntar

Jag hade inte utsläppet idag utan istället så ställde jag klockan och klockan 8 imorse var jag på gymmet med en kompis. Körde mest ben, mage och rygg idag. Eller ja, det ska inte låta som att jag ofta går dit, för jag köpte gymkortet igår! Haha!

Nu sitter jag iallafall och väntar på mina täcken! Mellan 10.00-14.00, de kunde inte kommit med en lite längre tidsmarginal??

Leverans imorgon!

Imorgon mellan 10.00-14.00 kommer mina lådor med Horsewaretäcken! Åh vad jag ser fram emot det, var lite mer än en vecka sedan jag beställade dem! Jag tog hem några extra av Rambo Plus Turnout, 200 i storlek 145 och 155 om någon är intresserad! Pris, 2000:- och de ligger ju på runt 3000:- här i Sverige.

Bilder på allt kommer imorgon!

Nyskodda

Igår blev båda hästarna  nyskodda. Dite fick dessutom sulor under skona fram för att det ska stötdämpa lite. Jag är så otroligt stolt! Frodo skoddes för 3e gången någonsin, han har tyckt att det har varit ganska läskigt att slå på skorna på bakhovarna. Men igår stod han till och med snällaste än Dite på 10 år! Han och hovis blev sådana vänner igår att jag trodde han skulle ta med sig Frodo hem ;)

Foffe måste ha varit hovslagare i sitt förre liv, så som han höll på. När hovis klippte sulor va han framme och skulle hjälpa till, när han bankade skorna skulle han vara med. Jisses vilken nyfiken bäbis jag har!

Dite halt

Åh va trött jag blir! Idag när jag tog in Dite från hagen märkte jag att hon var lite "låg", när vi kom ut på guset märkte jag att hon haltade. Antagligen en överansträngning, men det känns endå inte rätt.. Jag förstår inte, kleniken imorgon??

Bloggdesign

Bloggdesign är påväg! Kommer förhoppningsvis om någon dag bara, kommer bli betydligt roligare då kan jag lova! ;) Tills dess bjuder jag på lite bilder! Här exempelvis är ett litet collage på mig och Dite!


Visning imorgon

Imorgon kommer det några och ska kolla på Dite, lilla Ditegomman. Dite är min andra häst som jag tyvärr måste sälja, jag har helt enkelt inte tiden för att ha kvar båda. Hoppas att det är några vettiga, de senaste som var och kollade på henne ville ju köpa henne men jag vägrade låta de köpa henne. De verkade så konstiga :s

Imorgon kommer dessutom hovis, både Dite och Frodo ska få nya skor :) Bild på Dite!



RSS 2.0