Frodo - Första tömkörningen

Wow, det är verkligen kul att ha en häst som snappar åt sig allt och verkligen vill lära sig! Idag tömkörde jag honom för första gången efter att han har haft vila i 1 vecka och han var GRYM! (börjar bli en vana att skriva)

Varför han har haft vila beror på två saker: 1, Min student = mycket fester och förberedelser och 2, Min svanskota!

Iallafall. Frodo förstod inte riktigt först, första gången han hade svanskappa vilket var lite läskigt. Sedan tömmar och att jag var långt ifrån honom med ändå styrde? Han såg ganska frågande ut! ;)

Men efter ca. 15 min jobbade han på riktigt riktigt riktigt bra i skritt och trav. Galoppen provade jag inte alls utan lade först fokus på skritten och när jag var nöjd där avancerade jag till traven. Jag är STOLT! Har ju tidigare berättat att jag ska köra in honom i sommar, nu är jag mer taggad än någonsin!

Så fin pojke har jag!!


Magic

Idag kom Magic, han är en riktig snygging! Tog en liten kvällstur med honom, här finns att göra vill jag lova! Han tog inte ett tygeltal, riktigt riktigt unghästlat, lyssnade ej på varken skänklar eller röst.

Men han var väldigt lättlärd, märkte stor förändring från början till slut!

Men min prio är att helt strunta i form och annat, något som hans ägare pratade mycket om. Bara låta honom gå fram och tycka det är kul! Mycket tempväxlingar för det uppskattade han! Även mycket uteritter när han får skor på fötterna :)

Ska bli roligt att följa honom, lite söt är han väl? ;)

Kan tillägga att det blev lite skillnad att sitta på en häst på 170 och sedan en ponny på 145!


FREJA

Jag har tidigare gjort ett inlägg om mina tidigare hästar och berättade då om min första häst, shettisen Freja. Hon var fyra och jag var 7 år. Jag har aldrig ranlat av en häst så mycket som henne, hon var inkörd men inte inriden. Så jag red in henne tillsammans med tränares hjälp såklart, hon skenade gång på gång men en dag släppte allt och hon blev världens myshäst. Världens snällaste och finaste Freja blev hon.

Nu står hon på Öland och tävlar i körning, allt från dressyr, pressition och fyrspann. Förra veckan tävlade hon i Flyinge och kom etta! De tävlar alltså på MSV-nivå. Nu hittade jag deras hemsida, http://www.olandskusken.se/

Där finns både bilder och video, helt underbart att se! Tänkte åka och kolla på deras nästa tävling, saknar henne sååå!

En bild jag gjorde när jag ägde henne, när vi tävlade i ponnytrav :)


Dite åker på lördag - Magic kommer på söndag

På lördag åker Dite, usch va jobbigt det kommer bli. Men vet ju hur himla bra hon kommer få det så de känns jätteskönt! Stog ju i valet och kvalet, jag var tvungen att lägga ut Dite på annons för att ha tid på mig under sommaren att hitta det perfekta hemmet för henne. Men första tjejen som kom och provred var verkligen - perfekt. Så nu hamnade jag ju i en annan sits, min stallkompis flyttar sina hästar till midsommar = Frodo bir själv.
Så jag lade ut låneannons på hastnet och igår ringde en tjej som hade en 5årig Welsh Cob (D-ponny) som hon skulle låna ut så han kommer på söndag. Ska bli kul ändå, med en häst som är precis lika gamal som Frodo. Blir att börja utbilda den också, något som jag tycker är hur kul som helst! Magic på bilderna!



Kanonträning och AJ

Hade en underbar hoppträning i fredags med min lilla buse, han gick GRYMT och jag är galet stolt. Ni förstår inte, GRYYYYM var han! Ett problem bara, vi hoppade en kombination. Travhoppade in på ett räcke för att sedan hoppa en oxer. Problemet var när vi höjde sista gången, typ 120-130 högst. Då hoppade han inte 130, inte 140, han var typ en meter över! Asså.. Jag flög, haha! Ja flög rätt ner i backen och Frodo bokstavligt talat flög över hindret, var inte alls berädd på det!

Så landade rätt på svanskotan och låg där typ 10 minuter innan jag kunde resa mig upp, aj. Har gått som en hundraåring nu på jobbet i helgen (som tur väl va jobbade jag bara 11-17!)

Aja, hur som haver. Träningen kan sammanfattas ungefär såhär, Frodo var helt awesome, jag så långt ifrån awesome man kan komma ;)

Hoppning och underbart väder!

Vilket underbart väder! Har hunnit med att både städat bilen och legat ute och solat, det är hela 25 grader ute och inte ett moln! Underbart!

Klockan 4 ska jag vara i Kosta med Frodo, vi ska åka till en kompis som har häst där och hoppa lite tillsammans. Förhoppningsvis får jag med mig lite bilder hem! Kommer bli varmt så får ta det lite stilla. Vi kommer börja lite med gymnasikhoppning och lite bana efter det. Kommer bli kul :)


Köpa - sälja

Har precis sålt mitt dyonträns, the difference. Kände inte någon skillnad på varken Dite eller Frodo så kunde jag lika gärna tjäna 2000:- än att ha de hängandes. Så de ska jag skicka iväg imorgon :)

Funderar dock lite på att köra in Frodo, vagn har jag ju redan så de är bara en ny sele jag ska köpa isåfall. Den jag har är för liten för honom tyvärr. Bra omväxlande träning!

Tycker de är lite tråkigt nu för känner inte att det är något direkt jag vill ha, känns som om jag har allt. Vill till Charlies imorgon och titta men eftersom det ändå är 2 timmar upp vill jag inte åka själv och verkade inte vara någon som var ledig och kunde följa med, trist! Vi får väl se hur morgondagen ser ut :)

Dagens ridpass

Idag red jag Frodo på remontträns och så ett vanligt tredelat bett. Vad kan jag säga? - Han var awesome! Riktigt riktigt fin! Vi jobbade mycket i traven idag, låg form och med inslag av skänkelvikningar och i olika tempon.

Avslutade sedan med galopparbeten och idag var han ganska springig, känner att han sitter lite i högersidan. Man kan verkligen känns det på honom! Han vill så mycket så man märker på honom att han tycker de är jobbigt när de inte riktigt går. Som att han blir frustrerad. Men gav honom längre tyglar och lät honom själv verkligen få galoppera igenom sig i båda sidorna och red sedan in på ett fält där jag red honom på en volt och vilken skillnad! Där gick han huuur bra som helst! Så de va skönt :)

Han var som sagt riktigt fin, är så stolt över honom!


Bilder

Bjuder på lite bilder från senaste veckan!


Suddig bild, Frodo testar sitt nya regntäcke!


Frodo trött i sommarvädret!


Solen påväg ner och Frodo ska precis byta till beteshage :)



Onsdag

Är fortfarande helt lyrisk och kan inte riktigt släppa träningen från igår. Så sjukt duktig var han, han verkligen inte släppa det! Kom precis hem från Växjö, vi fikade först med klassen sedan åkte vi ner till stan. Jag handlade en klänning, en väska, ett skärp, 2 ringar och ett armband som jag ska ha ikväll. Vi ska ha avslutningsmiddag med klassen + div lärare sedan går vi till Deluxe och festar loss!

Nu ska jag sova en timme, är sjukt trött! Sedan ut till hästarna, fylla på vatten och ge lite kraftfoder. Båda får vila idag


Frodo igår innan träningen, lite söt är han faktiskt! <3


RSS 2.0