Sadelprovning

Har försökt nå min sadelutprovare idag men utan lycka, hon har haft den avstängd idag så testar imorgon igen. Hon ska iallafall hålla en sadelprovning den 18 som jag ska vara med på. Från början var det endast tänkt att prova ut en ny hoppsadel men eftersom jag och Frodo ridit barbacka nu de senaste veckorna och verkligen har gjort stora framsteg i dressyren så känner jag verkligen att vi skulle ha en dressyrsadel med. Så vi ska prova ut två är det tänkt!

En hopp och en dressyr!

Har ju tidigare haft mest hoppintresse - för Frodo. Innan Frodo hade jag nästan bara ett rent dressyrintresse. Konstigt hur det verkligen kan svänga fort! Men hade faktiskt inga direkta tävlingsplaner inom dressyren med Frodo. Men som sagt, det har verkligen släppt för honom där nu de senaste två veckorna så nu känner jag verkligen att dressyren kommer vi absolut tävla i! Nu räknar jag bara ner tills jag får åka och prova ut, även om det kommer svida ordentligt i plånboken!


Pessoan såld!

Igår körde jag och lämnade min sadel till en tjej i Växjö, eller vi möttes snarare där. Jag gav henne öppet köp, självklart i byte mot en sadel i samma skick! Så nu fick jag precis ett sms att sadeln passade, kanon både för hennes och för min del!

Många underbara ridrurer jag fått i sadeln, har verkligen varit jättenöjd med den!


Morgondagen

Sitter och planerar morgondagen, funderar på att ta med mig Frodo till ridhuset igen. Rida ett dressyrpass igen med mycket fokusering på skänkelvikning och öppnor.

Precis som jag skrivit innan är han en helt annan häst nu när jag inte använder sadeln, inte bara att han är lugnare och mer avslappnad. Personligen har det gjort mig till en bättre ryttare, jag kan följa honom till hundra procent i gångarterna och verkligen rida honom. Så det känns verkligen kanon, sammarbetet mellan oss är på topp!




Regn = ridhus

Fick ett sms tidigt av min massör att hon inte kunde komma pga sjukdom så idag blev det istället en tripp till ridhuset. Hela dagen har regnat, verkligen öst ner! Red som vanligt barbacka och tänkte bjuda på lite bilder från idag dessutom.

Han gick riktigt bra, lyssnade på mig till 100%! Han brydde sig inte om att det smattrade massa eller att det var stimmiga hästar utanför. Han tog skänklarna bra och koncentrerade sig verkligen. Märkte att han var lite stelare i höger galopp idag, jobbade därför igenom honom riktigt och det släppte redan efter en liten stund. Min gospojk!






Storleken XS

Fick en kommentar ang. om fleecen finns i xs och eftersom det varken fanns mailadress eller blogglänk så skriver jag här. Ja, fleecen finns kvar i storlek xs och medium.

I storleken xs finns även den bruna jackan med 100 grams foder och regnjackan, resten är slut i den storleken!

Ställer ni i fråga får ni jättegärna skriva er mailadress så kan jag maila direkt till er så vet jag att ni fått informationen :)

Jackorna kom idag!

Idag kom mina Kingslandsjackor! Jättenöjd med dom, trodde dunjackan skulle vara tjockare men är i och för sig ganska skönt att den inte är så tjock när man rider. Kan varmt rekomendera jackan till vänster, den med 100 grams foder. Sååå skön!


Tyst minut

Sitter på jobbet nu, har tio minuters rast till innan jag ska ut i butiken igen. Jag jobbar alltså som i en galleria, en stor byggnad med många affärer. Jag jobbar på Kosta Outlet Modes herravdelning, märkeskläder.

Idag höll vi en tyst minut för vårat grannland Norge och framför allt alla inblandade i det tragiska som hänt där. Det var verkligen en känsloladdad minut, alla kunder ställde ifrån sig sina varor och stod stilla och lika så vi som jobbade. Hemskt att det som hänt faktiskt kan hända..


Går mer än jag trodde

Det går snabbt nu! I dunjackan finns endast den svarta kvar i storlek L och den bruna i storlek M och L. Så är det något ni är intresserade av, maila mig. Storlekarna går snabbt!

Ha en fortsatt bra kväll! :)

Veckans träning

Frodos träning i veckan kommer att bestämmas lite mer efter onsdag, eftersom att massören kommer då. Personligen känner jag grym skillnad nu när jag inte använder sadeln längre utan endast rider barbacka. Han är en helt annan häst! Gladare, mysigare och lugnare. Tidigare har han ju haft en tendens till att bli trippig om han inte riktigt förstår eller blir uppjagad av något men inte en gång. Han är lugn, sansad och avslappnad. Härligt!

Måndag: Longering
Tisdag: Dressyr, träna fram/bakdelsvändningar, mycket serpentiner
Onsdag: Min massör kommer så Frodo kollas igenom igen, därefter en skrittur
Torsdag-Sön: Beroende på resultatet från massagen,



Hittade en jättesöt bild på Frodo och Dite sedan i sommras (är det häst nu?) Jag vet inte ens vad det är, det gör inte annat än att vara mulet, kallt och med regn. Tråkigt.


Scapa sport

Gick in på tradera och ser ett företag som annonserar ut nya Scapa sport skrittäcken, storlek 145 och 155 så jag var snabb och lade ett maxbud. Nu fick jag ett mail att jag vann det - för 210 :-!!

Känns bra! De ligger ju vanligtvis på ca. 900:- :)


Kingsland

Intresset var större än jag trodde, kul! Så lite vad jag isåfall kan erbjuda! Ju högre priserna är från början, desto större marginal blir det i prisskillnad. Priserna i paranteserna är priserna i Sverige.


Den dyra modellen av kingsland regnjacka, 350:- (470:-)


Vår/höstjacka, 100g foder, 1300:- (2195:-)



Dunjacka, svart, 1700:- (2600)



Hood, 500:- (899:-)


Hood, 700:- (1099:-)




Fleece, 1200:- (1499:-)




Dunväst, 1100:- (1500:-)



Dunjacka, 2300:- (4175:-)



Kingsland

Har föresten möjlighet att ta hem lite Kingslandjackor/tröjor till ca halva priset jämförelsevis mot i Sverige, finns det intresse?


Inga jackor än!

Trodde jag skulle få mina jackor idag, men nej. Förhoppningsvis kommer de väl på måndag eller tisdag då, men ville ju ha dom i helgen! Bara att le och se glad ut ;)

Har varit ledig idag, skönt, första dagen ledig på 12 dagar så det har varit väldigt skönt! Hoppas ni också har haft en skön dag!


Dagens

Vilken dag! Skulle jobbat 11:00-20.00 men tog stängningen åt en kompis och vanligtvis är man då klar 20.20 men eftersom vi klantade oss var vi inte klara förens klockan 21! Körde därför direkt ut till stallet, gjorde Frodo i ordning och red en snabbis. Iklädd chinos, ett vitt linne och en spets t-shirt över det och ett par tygskor. Det måste sett roligt ut haha!

Frodo var iallafall så duktig! Travade mest, mycket serpentiner och volter. Han var mjuk och fin, tog verkligen stöd framåt och var drivande bakåt. Jag trivs verkligen att rida honom barbacka (trodde jag aldrig) men jag litar verkligen på honom!

Sen longering

Har jobbat hela dagen, från 11:00-20:30. Det känns, speciellt eftersom detta var 8e dagen i rad och jag är inte ledig förens på fredag! Jag somnade i soffan när jag kom hem vilket ledde till en sen tur till stallet, kom precis hem.

Idag stod longering på schemat så det var precis vad det blev. Vi jobbade mycket med övergångar. Skritt, trav, skritt, halt och han var lite tveksam i början. Tittade ganska snett på mig och förstod inte alls. Men efter några tillrättavisningar och en hjälpande hand gick han riktigt bra på slutet. Lyssnade kanonbra på både röst och kroppsspråk.

Känns skönt nu när vi är igång igen, nu är det bara en ny sadel som fattas! :)


Kingsland

Tänkte uppdatera min garderob lite, en tunn/regnjacka, en mellantjock jacka och en tjock jacka. Tittade lite på olika modeller men bestämde mig iallafall för Kingsland. Är jättenöjd med mina köp så väntar med spänning, lev. tiden är 1-3 dagar :)


Denna svarta dunjackan


Denna regnjackan


Och denna vår/höstjackan


Frodo igång!

Finns en anledning till att jag inte bloggat något - Frodo har haft sommarvila. Han fick nya skor i veckan och igår var vi ute på vår första tur efter hans vila, barbacka. Det gick huuur bra som helst! Åh va duktig han var. Märks verkligen på honom nu när det inte är någon sadel som trycker, han är en arbetsnarkoman! Så fin! :) Om en vecka kommer Majsan igen, min massör, då ska vi se vad hon säger om honom igen. Imorgon blir det longering för hans del!

VECKAN

Måndag: Rykt
Tisdag: Longering
Onsdag: Ridning med fokusering på bakdelsvändningar, skänkelvikningar och temoväxlingar.
Torsdag: Skrittur i skogen.
Fredag: Åka till ridhuset(?)

Bra pris

Helt klart bästa priset på Schokemöhles schabrak finns på Cheval!

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA DIT!


Tom

Har känt mig ganska tom inom Frodo på sista tiden. Hade massören ute för några veckor sedan. Hon var inte alls nöjd med honom. Frodo har blivit jättefin i ridningen, det tyckte hon också. Men under tiden han var utlånad musklade han om sig, dvs, växte ur sadeln, han var som jag skrev i ett tidigare inlägg öm i ryggen.

Jag berättade han hon hade haft lite problem med att han varit springig och trippig. Då började hon skratta samtidigt som hon skakade på huvudet. Gav Frodo en klapp på halsen och tystnade.

Sadeln trycker fram vilket gör att han inte får fram sina framben riktigt samtidig som den dunkar bak och bokstavligt talet trycker fram honom = pannkaka!

Så han är hög bak, pga att han inte trampat under sig riktigt, hon tyckte dessutom att han fått mer underhals än halsmuskler. Hans elastik i ryggen är stel men han är rak i kroppen iallafall.. Älskar min massör, hon är så kunnig, ödmjuk och vågar tala om om det skulle vara något! Hon masserar även Finnlands landsslag föresten!

Aja, så har en sadel tillsalu och måste hitta en ny till Frodo. Just nu har han haft sommarvila i 2 veckor och nu ska jag longera honom med inspänningar, ut och gå och tömköra. Eller rida barbacka, vilket gått super :)


RSS 2.0