Ett måste

Det är väl knappast bara jag som fullständigt älskar att köpa saker till hästarna! Sitter ständigt och kollar på nya saker! Något som verkligen intresserar mig nu är JW och Dyons repnosgrimmor, annorlunda och skitsnyggt! Tror verkligen Frodo hade passat i det!




Är också jättesugen på att köpa lite röd utrustnign för träning och framtida tävling. Älskar Scapas röda schabrak och ska nog beställa ett inom kort. Tycker det är så tråkigt att man inte får tävla med de snyggaste Scapaschabraken längre bara, de med stor 3a. Jättetrist!

Hittade ett kanonsnyggt schabrak från Scapa, ett måste ha!

 

 


Godnattpuss

Lovade att köra en kompis till bussen inatt klockan 01.30 och kunde inte sova efter det så körde ut till stallet för att kolla till att hästarna hade det bra. De stod och myste i sina boxar så gav dom bara en godnattpuss :)


Klippning och superträning

Klippte Frodo för första gången idag, förväntade mig ingenting, för vad har man att förvända? Men han var kanon, åh va duktig han var! Stod och sov hela tiden, vilken underbar häst jag har! Det blev bara en halvklippning, det blir nog helklippning lite längre fram men ville börja med detta. Jag är iallafall jättestolt över min 4åring! Däremot ville inte min klippmaskin alls idag?

Skären börjar blir lite slitna så måste skicka dom på slipning, det behövs ju då och då. Bild kommer imorgon! :)

Därefter var vi ute och red en sväng, lika duktig var han då. Däremot behöver vi öva mycket övergångar, någon han tycker är skittrist! Om några dagar har vi kurs hos Pernilla, första dagen markarbete och andra dagen hoppträning. Ser verkligen fram emot det!

Hiss och Diss

Fick ju ett reklamblad av Hööks för några dagar sedan och gick in på deras hemsida och kollade. Jag blir så trött! Deras "nya" träns är rena kopier av Dyon. Vore det inte vara roligare att komma med egna idéer och vara unika på så sett istället för att ses som kopiorna? Jag menar, detta exemplet nedanför är skrämmande. Samma detaljer, spännen och mönster?
Jag tycker iallafall det är tråkigt så DISS från min sida!


Dyons remontträns VS Hööks remontträns


Något jag hissar är däremot deras nya ryktväska! Smidigt med en väska och alla borstar man kan behöva. Skulle dock vara roligare om de var rena naturborstar i och inte syntet, men synteten håller ju nere priset vilket är bra det med. Jag tror iallafall jag ska införskaffa mig en! Så HISS för ryktsättet!


Regn och åter regn!

Riktigt tråkigt väder idag, det står som spön i backen! Det blir antagligen en tripp till ridhuset idag, snart dags för löshoppning så det står nog på schemat! Bjuder er på en film från i sommras när vi löshoppade honom för första gången, ta gärna en titt! :)

Frodo löshoppas för första gången








Dagens träning och nya täcken!

Jag och Frodo tog en runda i skogen idag, av någon anledning har han fått för sig att stenar är läskiga? Gömmer det sig ett spöke bakom kanske? Annars tycker jag det gick riktigt bra, han tycker väl jag är tråkig som inte bara vill galoppera för det skulle han själv föredra!

Men han gick riktigt bra i traven idag, väldigt taktmässig och rund i form. Tänkte ta en sväng till ridhuset nu i dagarna och sätta fokus på galoppen då han fortfarande är ganska svag där. Massören berömde hans nya ryggmuskler så otroligt mycket sist så visst tar det sig, även om vi har en bit kvar ;)

Beställde även Foffes nya täcken ikväll! Och resultatet blev:

Shire

Winter Typhoon Combo Rug (300g) - 1390:-

Horseware

Rambo Plus Turnout Medium (200g) - 2750:-

Rambo Newmarket Fleece (gråa) - 775:-

Rambo Heavy Stable Rug (400g) - 1195:-

Rambo Supreme Turnout Heavy (420g) - 3150:-

Rhino Original Turnout Heavy (370g) - 1550:-

Amigo Insulator Medium (150g) - 520:-


Nya täcken!

Min första vinter med Frodo vilket betyder att jag måste köpa en hel del täcken till honom! Sitter och kollar lite, han behöver både övergångstäcken, tjocka vintertäcken och lite stalltäcken. Att det ska bli främst Horsewares täcken är redan bestämt så frågan är vilka?

Några jag kollat på är Rambo Supreme (420g), Rambo Plus Turnout (200g), Rhino Orginal Turnout (370g) och stalltäckerna Rambo Stable Rug (400g) och Amigo Insulator (150g)

Har även kollat på Shires ena vintertäcke, få se vad jag bestämmer mig för!

Rambo Supreme
Rambo Supreme



Rambo Plus Turnout



Rhino Orginal Turnout


Amigo Insulator


Rambo Stable Rug


Sen kvällstur!

Såhär såg Frodo ut igår kväll när vi skulle ut och rida, kolmörkt ute så vi har fulla med reflexer! De är så otroligt tråkigt nu när det är mörkt när man åker till skolan och mörkt när man kommer hem! Men måste faktiskt erkänna att det är lite mysigt, för visst finns det helt otroliga höstdagar också?
Han var iallafall otroligt pigg och ville inte alls jogga i ett lugnt tempo som jag ville att han skulle. Vi jobbade med övergångar, övergångar och övergångar. Halvhalt efter halvhalt, och sedan gick han riktigt bra! Jobbade lugnt i avslappnad form och väldigt taktmässigt!

Jag tror regnet har avtagit lite nu, bäst att passa på att åka ut till stallet innan det börjar igen!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0