Länge leve bloggappen!

Måste ge riktigt bra respons till bloggappen! Den är genomtänkt, allt är stilrent och lättanvändt.

Tog sovmorgon idag, ska in till stan och träffa en kusin. Gå lite på stan och ta en bit mat. Hoppas vädret håller i sig! Solen skiner och de är blå himmel, underbart :)


Back on Track billigt

Många tycker att Back on Track är för dyrt, därför tänkte jag ge ett tips! Jag köpte mitt BoT nättäcke i vanlig hästaffär och gav cirka 2000:- för det, så var jag på Ullared med mamma flr några veckor sedan. Vad ser jag där om inte Back on Track!

Jag betalade 1200:- för mitt BoT sommartäcke, som vanligtvis kostar 2500:-

Det kallar jag för ett bra pris! Så ska ni köpa Back on Track - åk till Gekås Ullared! ;)

Kan det aldrig bara flyta på?

Idag var massören hos mig, hon sprang med Frodo så jag kunde få se hur han rörde sig. Eftersom jag alltid är i stallet själv så har jag inte kunnat se om han blivit mindre eller mer halt sedan han började med antiinflammatoriska. Skritten såg bra ut, avslappnad och rytmisk.

Traven markera han, lite värre än vad han gjorde på kliniken. Blir man trött? Hade verkligen hoppats på att han skulle bli bättre av detta så vi kunde komma igång med träningen igen!

Ringde till kliniken för att få en tidigare tid, men tidigast var på torsdag, om en vecka. Jag vill inte vänta en vecka! Jag vill dit nu! Hoppas de får ett återbud!

Lilla älsklingen. Han hatar ju att bara stå med! Vill bara att han ska bli bra!


Klinikbesöket Frodo

Var ju på kliniken med Frodo för cirka en vecka sedan. Besöket gick snabbt, tror vi var klara på 20 minuter. Vi konstaterade att han var svullen vid knäet och hasen men Henrik (Vet. och klinikchef på kliniken) ville egentligen inte gå in i lederna och bedöva dom. Något som i princip är ett måste för att få fram var hältan sitter för att kunna behandla det. Det var alltså på grund av att Frodo är så ung, 5 år.

Så just nu har han gått på antiinflammatoriskt i 8 dagar och ska fortsätta med det i 4 dagar till. Jag tycker faktiskt att svullnaden har gått ner, inte helt men att det ser mycket bättre ut! Jag fick en ny tid den 10e, om Frodo kändes fin då behövde jag inte åka dit utan sätta igång med ett lättare träningsschema. Men hur som haver kommer jag nog åka dit hur fin han än känns. För att verkligen, verkligen vara säker på att han är okej. Samtidigt är det svårt att verkligen se resultat när man ser de flera gånger varje dag, man blir lätt blind!

Frodo går dessutom just nu med ett back on track-täcke om nätterna, inte för att det har någonting med benen att göra. Men för att verkligen få igång ryggen på honom. Longissimus har varit ganska stum på honom, en muskel som annars ska röra på sig ganska mycket under rörelse.
Imorgon kommer min massör, något jag kommer fortsätta med ett bra tag till. Trots att jag snart är utbildad hästmassör, som jag nämnde innan blir man lätt hemmablind och det kan vara bra med en objektiv person som kan kolla igenom honom ibland. Så imorgon ska de blir intressant vad hon säger om hans has imorgon eftersom hon hann se det förra gången hon var här!

Första mobilinlägget

Har haft fullt upp senaste veckan, pluggat massor! Det är så otroligt mycket muskler som ska in i huvudet, alla origon och insertion och inte minst vad alla musklerna gör och hur de sammarbetar med varandra. Men det är riktigt kul, vilka "aha"upplevelser man har fått!

Slutprovet är den 7e så det är inte många dagar kvar nu!

Nu har jag dessutom provat nya appen för iphone, positivt överraskad! Blir det lite lättare att få in färska bilder direkt från iphonen! Bifogar en bild som är några dagar gammal när vi skrittade ut en runda.


Äntligen fredag!

Något missvisande rubrik, för veckorna går så otroligt fort! Nu är fredagen här igen och inte vilken fredag som helst. Det är inte ett moln ute, solen skiner och det är 15 grader. Höstdagar som denna är underbara!

Sov faktiskt till 11 idag, satt och småmös med frukost och hunden till 12 och kom nyss hem efter att ha varit och solat en stund. Blir bara ett snabbt inlägg för nu ska jag gå och byta om och köra ut till Frodo, måste bara tanka innan dess. (hemska tanke..)

Hoppas de inte satte på Frodo täcke idag på morgonen utan att han har fått njuta av solen lika mycket som jag fått! :)

Back on track

En produkt jag verkligen gillar! Min förra häst hade mycket låsningar i ryggen när jag köpte henne vilket hade gjort henne väldigt stel, då införskaffade jag mig mitt första BoT-täcke. Ett nättäcke.


Resultatet var stående! Jag märkte stor skillnad på henne, hon verkade gladare, rörde sig mer i hagen eftersom hon inte var lika stel. I ridningen behövde hon inte så lång uppvärmning som tidigare för att komma igång med ryggen. Detta var såklart i början, ju längre tiden gick ju smidigare blev hon och därav behövde hon inte täket mer. (Dum som jag var sålde jag det)

Så funktionen älskar jag, däremot själva nättäcket fick lite småhål här och där något som irriterar mig otroligt mycket!

- Så, för en knappt en vecka sedan köpte jag ett nytt till Frodo. Sommartäcket och är helnöjd med designen och materialet!


Än så länge har Frodo bara haft på sig det i 1-2 timmar i taget. Det är ju en process innan man kan använda det längre studer.

Anledningen till varför jag har det till Frodo är för att en f.d sadel han hade inte låg bra vilket gjorde honom stum i ryggen. (Muskeln under ryggraden ska röra sig vid rörelse men nu rör den sig inte så mycket som den ska)

Så hoppas att han ska komma igång bättre med BoT-täcke, sedan kommer jag använda det i förebyggande syfte.

Så en hiss till Back on Track!

 


ATG på måndag!

På måndag åker jag och Frodo ner till ATG i Tingsryd. Han är av någon anledning svullen i vä. has, han är inte halt, inte öm, inte varm. Han är fortfarande lika pigg och glad. Jättekonstigt och hoppas inte att det är någon allvarligt!

Sista träningen vi hade var han GRYM. Sådan otrolig känsla! Vi hopptränade, hade en kompis som var med och hjälpte mig med hinderna. Han är så otroligt hinderklok, en halvhalt några meter innan hindret så han inte ska komma i sådan fart och han kommer perfekt. Kan inte bli annat än glad när jag rider honom! Hoppas verkligen att det inte är något allvarligt, skulle gå under jorden!

Min gos igår kväll, mörk, men ville inte tända upp hela stallet för dom halvsov :)




Dags för uppdatering!

Har varit off ett bra tag nu. Har haft så himla mycket att göra! Har jobbar hela dagarna och när jag väl kommit hem så är det plugg och Frodo som gäller!

Sist jag skrev var jag sadellös, nu har jag och Frodo provat ut nya sadlar - tillsammans!

Eftersom jag håller på att utbilda mig till massör så ingår även sadelutprovning så just nu är jag utbildad sadelutprovare. Känns jätteskönt att alltid kunna känna igenom så sadeln ligger bra och om han börjar växa ut den eller liknande. Ett problem bara - man blir lika uppmärksam på andras musklade hästar och sadlar. Ibland vill man bara springa fram och dra av sadeln och skrika. Men det går ju inte, tyvärr.

Båda sadlarna är så nya så de finns knappt beg. och hoppsadeln är köpt från Charlies i Jönköping. En Santa cruz Faccundo.

Och dressyrsadeln, en JC Saphir. Saphiren har jag dock inte fått än, de var 2 veckors lev.tid men får den förhoppningsvis om 1,5 vecka :)


RSS 2.0