Hoppträning

Dagens sammanfattning av träningen, WOW. Frodo var så sjukt grym idag, verkligen hur fin som helst!

Vi började med att trava fram, han tog jättefint stöd och arbetade verkligen igenom sig. Han sökte sig mot ytter och trampade under sig, kanonbra! Jag älskar verkligen unghästar, du kan inte bara åka med lixom utan måste jobba och därmed ser resultat. Jag kommer ihåg mig och Frodos första ridpass, lilla pojken så omusklad och vinglig att jag trodde han skulle stå på nosen hela tiden. (Dock inte bokstavligt talat för nosen var mest bland molnen ;) )

Men dagens träning, när vi värmt upp honom i både traven och galoppen började vi med att galoppera lite galoppbommar. Jättebra träning för honom för han blir verkligen så uppmärksam på var han har benen och bara genom att galoppera över några gånger är det såå stor skillnad från början till slut!

Menare hoppade vi lite på volt, för att han hela tiden ska vara lugn och avslappnad och inte stressa iväg till nästa hinder. Övningen gjorde han med brevur, förutom att han var tokkoncentrerad hela tiden så hade han en grym galopp. Min tränare märkte på honom när han kom hem att han galopperade i en ganska platt galopp, något han gjorde tidigare också men eftersom han inte hade så myclet muskler så vill man ju självklart inte pressa honom. Men nu på träningarna har vi verkligen fått igång galoppen och galoppkvalitén är helt annorlunda, stor och rund. Han är så sjukt duktig, när han verkligen förstår hur han ska göra så gör han det och lär sig hela tiden. Så kul att jobba med en häst när man verkligen ser reslutat!

Vi fortsatte iallafall träningen med att hoppa lite mer bana, både kombination med ett galopp

Veckan som gått!

Jag vet, har varit kass på uppdatering senaste veckorna. Tar ju studenten nu så antingen har det varit fester, pubrunda eller sjuuuka pluggkvällar! Jag skrev 30 A4-sidor (13 uppgifter) på 3 dygn!!

Iallafall, Frodo har fått ta det ganska lugnt senaste veckan pga det. I ärlighetens namn vet jag inte hur jag ska skriva, jag kan sammanfatta 2 veckors träning med en avslappnad häst som tar alla förhållningar jag ber honom om, börjar få bättre skänkelvikningar, tar galoppombyterna lättare och vi jobbar ganska mycket med tempoväxlingar i trav och galopp.

Vi har hunnit med 2 hoppträningar sedan jag skrev sist dessutom. En som gick hur bra som helst, han skötte sig kanon och hoppade igenom sig jättebra. Och en ganska speciell, det var i princip storm och Frodo tyckte inte riktigt om det utan var hanska orolig. Men han var trots det kanonduktig, han gjorde de han skulle och han är så söt för såfort jag lägger handen på hans hals så blir han coollugn, känns skönt att han verkligen litar på mig :)

En annan orsak till dålig uppdatering är att Dite är såld. Det har varit många turer fram och tillbaka med i förrgår ringde tjejen som provred henne och hon skulle verkligen ha henne. Dite kommer få ett kanonhem det är jag fullständigt övertygad om! Känns skönt att kunna lägga all tid på Frodo, samtidigt kommer det kännas tomat att bara ha en häst (som jag nästan aldrig haft mer än i korta perioder?)

Imorgon är det iallafall hoppträning för mig och Frodo igen, det ska ju bli ett sådant underbart väder! 24 grader ska det bli!! Så imorgon vid 09.30 ska vi ha hoppträningen så det inte blir föööör varmt! :)

Lägger in en lite galoppfilm från senaste hoppträningen!




Hoppträning

Idag åkte jag och Frodo iväg på hoppträning hos Pernilla. Jisses va varmt de var! Måste ha varit minst 25 grader ute idag. Vi började att trava lite över bommar på volt och gick sedan över till lite galoppbommar, det var han inte alls van vid. Men efter att ha fått jobba med dom lite förstod han precis och gjorde det riktigt bra!

Sedan red vi en kombination på en meter ungefär, något vi märkte är att han blir för "lång" i sprången så vi lade först ut en hjälpbom innan första hindret sedan två bommar mellan kombinationen. Han tyckte det var lite ovant först men när vi visat honom hur han skulle göra för att kunna ta sig an kombinationen bättre hoppade han grymt bra!

Pernilla berättade flera gånger vilken kanonhäst han är och att vi verkligen passar tillsammans, det är verkligen kul att höra! Hon tyckte även jag hade "vilat" mig i form för hon tyckre jag som ryttare hade växt och utvecklats, kanske är all barbackaridning på Dite?

En grymt lyckad hoppträning iallafall, trots värmen! Frodo skötte sig kanon, både inne på banan och i transporten. Han lysnade jättefint på hjälper och var kanonfin i munnen och gick direkt på transporten och stod snällt.

Något jag däremot ska jobba på med honom är galoppombyten från vänster till höger. Men känner att han "sitter" lite i högervarvet, någon låsning. Massören kommer den 14/6 så får hon kolla på det, dessutom är han väldigt öm i ryggen så det får hon också kolla på.

Fina fina Frodo, jag är så glad att jag har honom. Han är min dröm!


Träning

Idag fick jag med mig min 6åriga kusin som älskar hästar och gärna följer med så ofta som möjligt! Idag fick jag alltså inte bara med mig lite ridhjälp utan en fotograf och filmare! Frodo skötte sig riktigt, riktigt bra. Det var en gång han stissade upp sig lite i traven i höger varv men tillrättavisade honom och därefter gick han super!

Sedan fick Linn, min kusin skritta av honom. Han gick lugnt och stilla och hon älskar honom! Senare tog vi in Dite och gjorde henne i ordning så fick Linn rida henne. Dite var kanonsnäll som alltid, gick och gjorde precis som Linn sa till henne!

Bjuder på lite bilder och forhoppningsvis en film lite senare!










Måndag!

Det var väl fler än jag som märkte av alla störningar på blogg.se de senaste dagarna! Inläggen kom inte upp o.s.v, men nu verkar de fungera igen!

Idag fick faktiskt båda hästarna vila, det var de värda! Det blir ingen hoppträning imorgon, min hopptränare kunde endast på förmiddagen och då har jag ju skola. Men funderar på att ändå åka iväg till ridhuset och träna själv, lite bommar och mindre hinder för lydnads skull. Vi får se hur det blir! :)

KÄRLEK

Jag kan inte i ord beskriva hur mycket jag älskar denna hästen. Hur jag mår så sjukt bra när jag är med honom, hur hela min vardag blir så otroligt mycket enklare. Han är precis de jag alltid önskat mig och bara genom dessa tre dagarna har han gett mig ett helt annat perspektiv på livet. Nu känner jag lycka, glädje och ett lyckorus.

Att jag varit så glad som jag faktiskt varit de senaste halvåret är för mig nu ganska svårt att förstå, för mig är han kärlek, ren kärlek och jag älskar honom av hela mitt hjärta. Min fina fina fina fina Frodo!


Uteritt

Red ut Frodo idag tillsammans med tjejen jag delar stallet med och hennes unghäst. De gick i samma hage innan Frodo åkte så tror faktiskt de kände igen varandra, Frodo var hellugn hela tiden och brydde sig inte alls om honom.

Vi red en ny slinga som Frodo aldrig varit på innan, han gick fram som om han aldrig gått någon annan stans! Grym var han idag, så koncentrerad på mig, avslappnad och riktigt fin i munnen. Såg däremot att han håller på att tappa sin ena tand, men istället för att tappa den hade den typ "åkt fram" mer. Ger det någon vecka och se hur de ser ut annars får vi åka ner till kliniken så de får ta bort den.

Men som sagt, han var jättefin idag och ärligt talat kunde han nog inte gå bättre. Avslapplad, tog alla förhållningar och arbetade verkligen igenom sig. Imorgon blir det bara en lättare skrittrunda och förhoppningsvis hoppträning på tisdag, vi får se hur det blir!


Frodo och Cad efter dagens uteritt!


Underbart väder!

Vilket underbart väder det är ute! Solen strålar och inte ett moln, har varit och gett hästarna mat och ska snart hämta hem lite mer hö. Senare idag ska jag och Frodo ut och rida med tjejen jag delar stallet med. Ska bli roligt att ut tillsammans! Tror jag ska rida med remonttränset idag också, men det blir en lugnare ridtur idag.

Uppdaterar mer senare, bjuder istället på en söt bild från dagen vi hämtade hem honom :) 


Dagens ridpass

Började med att rida Frodo idag, testade det nya remonttränset jag köpte från Treadstone och det satt jättebra på honom! (Äntligen en remontnosgrimma som inte är för lång!) Köpte även ett äppelbett som han fick prova, trodde han skulle bita sönder det men han gick faktiskt riktigt riktigt bra på det! Märkte att han tyckte det var lite ovant början men han var väldigt fin i munnen efter en liten stund.

Vi red iallafall ut, han gick faktiskt bättre idag än igår, inte spänd alls utan helt avslappnad direkt. Det är så roligt för han blir verkligen coollugn när jag pratar med honom eller klappar han på halsen. Vi red förbi ett par tranor(lite sena?) som flög iväg och Frodo ryckte till och blev lite rädd för dom, men bara genom att prata lite så släppte han det och fortsatte som vanligt.

Vi körde mest skritt och travarbete ute, lite cerpentioner och framdelsvändningar för att köra galopparbetet på en äng. Han fick sig en genomkörare idag, ställde lite högre krav på honom idag än igår, men han var fin i båda varven och slappnade verkligen av.

Märker tyvärr att Frodo är lite öm i ryggen så det ska jag åka iväg och kolla upp, ev byta sadel också för han har musklat om sig så det ligger inte så bra längre. Tyvärr för jag gillar verkligen den sadeln!

Dite däremot var inte riktigt lika rolig att rida idag, hon var stark och var inte riktigt på humör. Men hon brunstar nu så stog mest en lång skrittur och lade in lite travarbete ibland. Man har sina dåliga dagar, hästar också! :)


Frodo efter ridpasset :)


Handling

Åkte och gav Dite och Frodo sitt morgonhö idag klockan 07.30, kan ni tänka er att det redan då var 12grader ute!? Hästarna stod bara och myste i solen, Dit och Frodo klickade verkligen direkt. De är som ler och långhals nu! Underbart!

Sedan åkte jag hem, åt frukost och åkte därefter till Tingsryd för att köpa lite mer kraftfoder. Jisses va folk de var där!

Fick även hem lite mer saker, en ny lädergrimma till Frodo, en haggrimma, flugskydd, ett jättesnyggt schabrak från Eurostar och en grå huva. Tror jag ska använda de schabraket idag så får vi se hur de ser ut. Uppdaterar med lite bilder senare :)


Dite och Frodo i hagen :)


Första ridturen

Igår var jag lagom närvös, det ska jag vara ärlig att säga. Jag har inte suttit på en häst sedan ett halvår tillbaka och dessutom har han ju haft sina spel hos tjejen han varit hos. Men igår var jag iallafall ute och red honom, ett lugnt pass för att han skulle få röra på sig lite.

Hade väntat mig en väldigt spänd häst eftersom det var ny omgivning och ny ryttare. Och mycket riktigt, första 10 minuterna var han spänd och gick på betydligt fortare än nödvändigt. Men mer än så dröjde det inte innan han slappnade av och kunde skritta fram i ett lugnt tempo med full fokus på mig.

Travade igång honom och han var coollugn, stirrade inget utan lyssnade på mig hela tiden. Det var efter en kort galoppsträcka jag märkte att han tappade lite fokus och ville trava fortare så bröt av honom helt och skrittade. När han var avslappnad i skritten travade jag och då var det fullt fokus igen.

Han kändes jättefin, provade dessutom min förbygel från CWD, den satt perfekt! Han blev riktigt, riktigt snygg i den ;)




FRODO

Igår hämtade jag hem Frodo! Resan hem gick otroligt bra, han stod som ett ljus bak i transporten. Vi stannade till och åt i Värnamo, han stod och åt på hö och vi åt utanför i solen, jättemysigt!

Han måste ha känt igen sig hemma, han tittade inte på någonting utan stod snällt och väntade på att jag lindade av honom. Släppte honom först själv i en hage, han galopperade ett varv sedan dök han direkt ner i gräset :)

Efter en stund släppte jag honom med Dite, har nog aldrig varit med om någon så lugnt ihopsläpp, han sprang och kollade hagen och Dite lunkade på efter, har faktiskt en liten film på det jag tänkte lägga upp senare :) Nu går de alltså ute dygnet runt och jag märker verkligen på Frodo att han älskar det, att få gå ute i solen istället för inne i box.


Frodo igår precis innan han skulle gå på transporten :)


RSS 2.0