Hoppträning

Dagens sammanfattning av träningen, WOW. Frodo var så sjukt grym idag, verkligen hur fin som helst!

Vi började med att trava fram, han tog jättefint stöd och arbetade verkligen igenom sig. Han sökte sig mot ytter och trampade under sig, kanonbra! Jag älskar verkligen unghästar, du kan inte bara åka med lixom utan måste jobba och därmed ser resultat. Jag kommer ihåg mig och Frodos första ridpass, lilla pojken så omusklad och vinglig att jag trodde han skulle stå på nosen hela tiden. (Dock inte bokstavligt talat för nosen var mest bland molnen ;) )

Men dagens träning, när vi värmt upp honom i både traven och galoppen började vi med att galoppera lite galoppbommar. Jättebra träning för honom för han blir verkligen så uppmärksam på var han har benen och bara genom att galoppera över några gånger är det såå stor skillnad från början till slut!

Menare hoppade vi lite på volt, för att han hela tiden ska vara lugn och avslappnad och inte stressa iväg till nästa hinder. Övningen gjorde han med brevur, förutom att han var tokkoncentrerad hela tiden så hade han en grym galopp. Min tränare märkte på honom när han kom hem att han galopperade i en ganska platt galopp, något han gjorde tidigare också men eftersom han inte hade så myclet muskler så vill man ju självklart inte pressa honom. Men nu på träningarna har vi verkligen fått igång galoppen och galoppkvalitén är helt annorlunda, stor och rund. Han är så sjukt duktig, när han verkligen förstår hur han ska göra så gör han det och lär sig hela tiden. Så kul att jobba med en häst när man verkligen ser reslutat!

Vi fortsatte iallafall träningen med att hoppa lite mer bana, både kombination med ett galopp

Kommentarer
Postat av: Elin

Fin blogg du har! Har du designat den själv? Om inte, var hittar man isåfall designen du använder? Tack :)

2011-07-11 @ 09:04:24
URL: http://gravidforsakring.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0