Bloppis

Tänkte ha en liten bloppis! Var lite väl optemist när jag köpte Foffes täckesgarderob så har två KANONFINA vintertäcken som fortfarande ligger hemma helt nya och ouppackade! (typiskt mig...)

Det gäller ett täcke från Horseware. Ett kanonfint täcke! Det är i storlek 155, (passar båda mina hästar som har 145 och 155) och är i Heavy (370gram)

Alltså Rhino Orginal, storlek 155 och 370g tjockt! Nypris kostar de 1600:-
Säljes för 900:- eller bud!





Underbar reklam

Kan man mer än älska den? Helt underbar reklam enligt mig! (Ingen aning om hur jag lägger upp den i bloggen!)

http://www.youtube.com/watch?v=SqrBEyytSxE

Dubbelleverans!

Idag fick jag dubbelleverans, så kul! Både min CWDförbygel och GPAhjälmarna!



Nya bilder!

Pratade med tjejen som lånar Frodo, allt går jättebra! Han är nyklippt och har kommit till rätta i det stora stallet. Det känns verkligen super, även om jag självklart saknar honom otroligt mycket! Fick lite nya bilder av henne :)




Frodo

Jag saknar min älskling :/ <3


En förbygel från CWD beställd!

Klickade precis hem en förbygel från CWD, har tittat på det länge och nu blev det köp! Har hört så otroligt mycket bra om dom och min bäbis fyller faktiskt 5 år snart! (Perfekt fördelsedagspresent)

De kostar 2690:- på toprider.se, upp till bevis :)


Luvorna

Idag fick jag hem paketet med luvorna i fägerna

Old pink och metal blue


De kostar alltså 150:- Vid intresse maila hellst till [email protected]

Mina hästar genom åren

Tänkte göra ett inlägg med mina hästar jag haft genom åren, för visst saknar man sina älsklingar, sjukt mycket!

Freja

När jag var 7 år fick jag min första häst, en 4årig shettlandsponny som heter Freja. Hon var mycket hanterad fran marken och inkörd. Däremot tyckte hon ridningen var läskig, barbacka ska vi inte ens tala om! Men så var hon ju bara fyra år också. Varje gång vi red skenade hon iväg, jag skrek och tillsalu ramlade jag av. Efter ett tag när hon skenade slutade jag skrika men ramlade fortfarande av. Några gånger till satt jag kvar och ni ska veta vilken balans det gav mig! Haha!

Vi tävlade ponnytrav i ganska många år och när vi båda tog license travade vi ett lopp på typ 4 miuter, det är en grymt dålig tid! Men vi slutade med flaggan i topp och sista året på tiden 2,39, vilket är en riktigt bra tid :) Sålde henne pga jag föll för ålderssträcket.



Sunset Glow
Sunset var en ohanterad hingst, Welsh mountain, som min hovslagare kände till. Åkte och tittade på honom och köpte honom tillsammans med min barndomskompis. Vi började på med hans utbildning, red och körde in honom. Visade honom på 3års och han blev Godkänd hingst och vann klassen. Dessvärre var han lite speciell, han är världens snällaste MEN var hingsttjurig, och då menar jag verkligen tjurig, åsnetjurig. Slutade med att vi fick kastrera honom och han blev en kanonvalack! Han såldes pga jag blev för lång för honom. Dessvärre krashade hela min dator så har ingen bild nu, men han är rödskimmel :)

Dobbin

När Sunset fortfarane var hingst rymmde han till Freja och i fullgalopp hängde han efter henne och hon blev betäckt. Vi hade alltid skojat lite om vad det kunde bli ellan Freja och Sunset, Freja som har världens underbaraste lynne och Sunset som var så otroligt snygg! Ett år senare kom en liten knåte, hingsten Dobbin. Vilken häst, aldrig en sur min, sjukt lätt lärd. Han är 4,5 år idag och hos en tjej som tränar honom i körning :) Vilken är från dagen då han föddes, alltså 4,5 år gamal bild, bilden är på Freja, Dobbin och mig :)

Sjärnfall
Jag letade efter ett russ att tävla och träna i ponnytrav när Freja väntade föl, jag hittade Stjärnfall. Hade mycket mailkontakt med de och de berättade att han var "lätt i baken" men inte mer än så. Vi åkte ner till Jägersro och tittade på honom när han skulle springa ett lopp. Åh jag minns honom, hans stor bläs syntes miltal, så fin. Men så såg jag uttrycket "lätt i baken". Efter loppet började han slå, och slutade inte förens kunsken var av. Men jag kunde helt enkelt inte släppa honom. Trots att hela min släckt försökte avråda mig att köpa honom blev det köp.

Visade sig att han stod i box och var ute 15 min i en 10x10 meters lerhage utan hagkompisar. Så han gick från nervös och spänd till en riktigt cool på nolltid. Även om vi hade våra bakslag, men han såldes nu i sommar pga jag slutade med travet. Underbar häst!


Dite Perché
Dite köpte jag för 2,5 år sedan, importerde henne från Danmark där hon blev misshandlad. Det tog mig nästan 3 timmar första gången jag skulle tränsa henne och hon började svettas så fort hon kom in i stallet. Hon är verkligen en häst med ett hjärta av guld, hon står alltid lös i stallgången och är bara allmänt söt. Hon är ingen knähäst som vill stå och gosa hela tiden, hon tycker det är mysigt att bli kliad i pannan men ser hellre att man står och borstar henne. Just nu står hon tyvärr skadad, hon har hovledsinflammation på båda fram och knäledsinflammation bak. Hon står på behandling och har blivit behandlad två gånger än så länge. Ska snart tillbaka till kliniken på efterbesök igen! Hon är en underbar häst som inte har turen på sin sida, alls!

 

 

Frodo
Min senaste häst, min 4åriga, snart 5åriga bäbis! Köpte honom från Polen, osedd i sommras. Han var ganska stirrig när han kom efter en lång resa men kom snart till ro. En häst som är lite bufflig, "oj, va du där sorry!" men gör alltid sitt bästa och väldigt lättlärt. Lärde sig framdelsvändning på 2 träningspass exempelvis. Han är en häst med outtömlig energi, vill bara mer och mer. Han är en ganska svårriden häst som måste hålla på mattan om jag säger så, annars får han en häst som bara vill springa. Men han är min gos, min hästen som bara vill vara alla till lags och stå och gosa :)


Dyon

Är så otroligt sugen på att köpa ett nytt träns och har inriktat mig på två av Dyons modeller.






Antingen Dyons träns The difference collection, men vet inte
riktigt vad jag ska tycka.

För det första vill jag ha silverspännen, för det andra har jag hört
så mycket dåligt om det. Inte dålig pga kvalitén eller något, utan
att det åker fram och då mister tränset hela funktionen. Men åh
andra sidan har jag en snygg förbygel hemma med precis
samma mässingspännen.
Kanske skulle vara ett snyggt tävlingset?


























Sedan är det detta tränset jag är intresserad av! Tycker dock det är tråkigt att Höök kommit och gjort en ren kopia av det..
Tränset är iallafall stilrent men unikt, jag gillar det! Frågan är vilken man ska satsa på? Antagligen blir det båda i ett senare skede, men till vidare. Frågan är om det inte blir remonttränset, det vet jag att jag kommer bli nöjd med. För hur kul är det att betala 3500:- för tränset över om man inte alls blir nöjd med det?

I vilket fall är det ett svårt val! Vad tycker ni?










Snöväder

Igår natt kom det 2 dm, inatt kom det 1 dm och på torsdag ska det tydligen vara världens snökaos! Nu älskar jag vissligen snö och ser inget problem med det, däremot skulle jag köra upp Frodo till tjejen som ska låna honom i Varberg. Så frågan är hur vädret blir, om vi ens kommer upp?


Snart 5 år!

Satt och kollade lite i Frodos pass, han fyller om exakt en månad! Min bäbis börjar bli stor, 5 år fyller han :)


Frågor

Emma ang. reservationer: Vad kommer dom kosta?:)
SV: Schabraken från The Globe Collection kommer att kosta 700 kronor och de från The Basic Colletion kommer att kosta 600 kronor :)

Mickis ang. reservationer: hej jätte fin blogg:)tar du hem sprenger Bow Balance stigbyglar?hur mycket skulle det kosta i så fall:)?
SV: Tack så jättemycket! :) Inte som jag har inplanerat nu, men jag kan kolla upp det åt dig, skicka gärna ett mail!

Emelie ang. luvor: intresserad av pistage schabrak + huva. Hur funkar betalningen?
SV: De flesta som har köpt av mig har förskottsbetalat och sedan skickar jag kollinummret direkt efter att jag har lagt på paketet på posten. Men möjligheten finns även med efterkrav, då med bussgods. Deras frakt brukar bli lite dyrare och de tar ut en summa på 50 kronor när man betalar med efterkrav. För min del spelr det däremot ingen roll :)

Emma ang. GPA Speed Air Tone in Tone: Hej tänkte kolla om du kunde ta in charles owen ayr8. I så fall hur mycket skulle det kosta? svara gärna i ett inlägg:D
SV: Hej! Det är ingenting jag har inplanerat att göra, men kan kolla upp åt dig :)

Linn ang. Frodo lånas ut: Ush så tråkigt, hur många hästar har du? Själv så har jag börjat leta lite smått efter en ny. Rider min gamla så länge men han är lite för liten och jag tkr han ska få hålla sig till skogspromenader.
Men svårt att åka och provrida i detta vädret :S
SV: Jag har två hästar nu, men Frodo åker ju som sagt på utlåning på Fredag så då har jag endast 1 kvar men kommer såklart åka och hälsa på honom ofta :) Förstår det! Inte kul att ge sig ut på vägarna! Lycka till i letandet!

Emelie ang. Frodo lånas ut: Men usch vad trist! Ska du vara utan honom länge?
SV: Ja, det känns verkligen tungt! Han kommer vara utlånad i ca. 6 månader. Kommer hämta hem honom i början av juni!

Reservationer

Eftersom jag redan nu har fått väldigt många resarvationer på schabraken lägger jag ut de som är kvar här i fall att någon vill redan bestämt sig att de vill ha något! Undrar ni om färgerna kan ni bara gå in på google och söka på färgerna :)

The Globe collection

2 Pink Dark Grey
2 Natural Cream
1 Ocean
1 Bright Red
1 Navy
2 Babyblue silver
2 Red Ivory

Kommer även att ta hem Basic collection, bild nedanför, på andra sidan finns Scapaloggan.

1 Rött-vitt
1 Mörkblått-vitt



Beställningen gjort

Sådär, nu har jag precis skickat iväg en beställning på ett gäng schabrak och huvor. Tyvärr var mycket slut, något jag inte fått inormation om tidigare. Men de kunde antagligen ta hem mer åt mig. Men vi börjar med denna beställningen, är intresset stort kommer jag snart ta hem ett gäng till :)

Här ser ni 5 av de schabrak jag har beställt, ljusblå, röd, mörkblå, beigt och vinrött :)


RSS 2.0