Tömkörningsgjordar

Vilken föredrar ni av dessa tre gjordarna? Globus, tärnsjö eller hööks?
Detta är en förkoll inför ett inlägg som kommer komma! ;)



NR 1: Globus tömkörningsgjord







NR 2: Tärnsjö tömkörningsgjord

NR 3: Hööks tömkörningsgjord





Sadeluppdatering

Jag har ju tidigare skrivit att jag fick skicka tillbaka min sadel pga att den var sne, typiskt va? Man köper en ny sadel för att klippa detta problemet men lyckats få en som inte är okej för det. Bara att gilla läget!

Idag skulle affären jag köper den ifrån fått hem en ny, men de fick ingen så dom ringde till leverantören. Det skulle dröja 1,5 månad innan den nya kom(!!)

Så hon gjorde en deal med dom, jag får lämna in sadeln till en sadelmakare och att de fixar den, ändrar stoppning och stoppar om och självklart står dom för allt. Så det känns trots allt bra!

Äntligen kanske jag kan få en fungerande dressyrsadel igen, för detta börjar bli lite segdraget! Bilen gör den faktiskt inte alls rättvis, den ser riktigt fin ut i verkligheten, får ta en bild när den kommer :)


Min häst kostade mig inte 150tusen, är han dålig?

Jag tror många kan hålla med om att ridsporten är väldigt märkesfixerad, jag inkluderar mig själv. Jag tycker det är superkul att handla nya grejer till Frodo, inget fel med det. Något som däremot också är väldigt mycket ridsport är - va är din häst efter?

Vad har din häst för stam? Vad har Frodo för stam? Frodo har polsk stam, han är en polsk häst vars pappa är okänd. När jag kommer till nya platser eller nya tränare exempelvis kommer alltid första standadfrågan. Inget fel med det, kul att veta vad hästen är ifrån. Det är istället inställningen många får när de får veta, han har inga godkända försäldrar och ännu värre, inte ens en registrerad pappa. Det blir snarare ett *hm, okej.. Kan kan hoppa endå? Kan han röra sig endå?*

Nu överdriver jag, men ungefär den reaktionen får man. När någon frågar mig vad Frodo är efter säger jag oftast bara polsk stam och ofta får jag då kommentaren att de inte känner till den polska häststammen och så blir dom nöjda endå, utan att dömma honom.

På kliniken däremot fick jag en kul reaktion där Henrik min veterinär snarare reagerade positivt, kul med lite nytt blod sa han.

Men är min häst dålig för att han inte har Cuper, Cardento eller Robin Z i stammen? Är han talanglös för det?

Nej, det är han inte. Men många dömmer honom och jag tycker det är fel.

Varför inte se hästen efter hur han är och inte för vad han föräldrar har gjort? Måste avkomman bli bra bara för att den har bra stam? Jag är trött på att folk ser ner på honom pga av det!


Volkswagen Riders Tour

"Volkswagen och Svenska Ridsportförbundet tillsammans med samarbetspartners bjuder in dig och en vän till en intressant och lärorik ridsportskväll, allt för att du som är intresserad av ridsport ska få ännu mer kunskap om sporten. Det kommer bjudas på intressanta föreläsningar av ridsportsprofiler samt erbjudanden från de olika samarbetsparterna."

Den 9 nov kommer touren till Atteviks i Växjö och jag har såklart anmält mig! Ska blir riktigt spännande och framför allt roligt att träffa nytt hästfolk. De som kommer vara på plats är såklart Volkswagen själva, Krafft, Tua, Agria och ATG Hästklinikerna.

Hästarna utsläppta

Hästarna utsläppta, stallet mockat och maten för ikväll i ordning. Mycket mer än så är det inte i stallet nu. Frodo ska ju som sagt vila. Ska bli så sjukt kul att få sätta igång honom igen!

Sitter och funderar på ett inlägg jag ska skriva senare, vi får väl se när de kommer upp! Håll koll :)

Soft up stigbyglar köpta!

Nu är de beställda. Beställde de från Ryttarstugan och de kostade 1950:- och de blev färgerna Svart/vanilj.

 

Nöjd!


Soft up

Gått hela dagen och grunnat, ska jag köpa dom? Är de värda pengarna? Vilken färgkombination?

- Ja, jag ska köpa dom. Ja de får helt enkelt vara värda pengaran. Svart/Vanilj.


Köpa, köpa, köpa!

Jag älskar att köpa saker till Frodo. Jag älskar att jag bara har en häst nu, när jag haft fler fick jag så dåligt samvete när jag köpte en sak till den ena men inte den andra så det blev dyyyrt. Men iallafall! Jag tänkte flytta mina nuvarande stigbyglar till dressyrsadeln (som jag för övrigt hoppas få inom kort! Och att den är rak i bom och stoppning denna gång!)

Jag vill isåfall ha ett par från Soft up, vet dock inte om jag vill ha de som är helsvarta eller hälften vanilj och hälften svarta. Kanske blir lite roligare! :) Men de kostar ju endå 2000:-

Är de värda sitt pris?


Företagsnamn

Åh va svårt det är! Vill ju starta upp mitt eget företag - NU. Men namn? Det är en så viktig del, men så svårt! För er som inte vet är jag dip. hästmassör och även sadelinprovare som även fått utbildning inom foderstarter och träningsprogram.

Förslag? För för mig står det still!

Skicka tillbaka sadeln

Fick ju hem min JC dressyrsadel för ca. en vecka sedan. Som jag förövrigt köpt från selar.se eftersom en läsare undrade det. De är de enda jag hittat som är återförsäljare av de i Sverige.

Iallafall, nu när man är sadelinprovare vet jag ju vad det är jag ska kolla på en sadel och vad såg jag när denna kom? Att denna precis som 3/5 alla sadlar är var denna sne i bommen. Så idag ska jag skicka tillbaka den och hon ska reklamera denna och skicka en ny till mig. Håller tummarna för att den är bättre!

Känns bra!

Frodos svullnad har i princip helt gått ner i hasen nu så det känns riktigt bra inför återbesöket imorgon!

Berättade jag ens det? Att jag och Frodo var på kliniken igen för två veckor sedan och ultraljudade, röntgade, bedövade leder och allt man kan tänka sig för att få reda på vad den exakta skadan satt. Det visade sig precis som jag trodde, att han hade sträckt sig i hagen. Däremot så hade han sträckt ut senen och därmed överbelastat ena framkotan så både hö. kota fram och hö. has behandlades med kortison.

Så nu har han fått gå in tidigt varje dag för att inte gå/springa för mycket i hagen. (Han hatar mig för det och springer gärna så mycket som möjligt.. )

Men nu känns det iallafall bra, som att det är påväg i rätt håll! För svullnaden han hade i hasen är nästan helt nere.

Om några timmar kommer dessutom hovslagaren så ska han få nya skor. Så det känns bra nu! :)


Saknad

Saknar att få rida min älskling, vad är det som är fel?

 

 


Nya sadeln skickas imorgon!

Fick precis ett mail att de skickar min sadel imorgon, när jag beställde den fanns den inte på deras lager. Sedan fanns den inte på tillverkarens lager så de fick beställa en ny därifrån. Så nu tre veckor senare skickas den till mig. Hoppas få den i slutet på veckan!

Äntligen har jag både en hopp och en dressyrsadel till Frodo. Önskar bara att han själv kunde bli frisk med!


Hjälp

Igår kväll fick jag hjälp i stallet av min lillkusin, till höger och hennes bästa kompis, till vänster. Frodo trivs verkligen när han är i centrum och där fick han verkligen vara igår! Vet inte hur mycket äpplen och morötter han fick!


Problem med mobilinlägg

Ser att det är få inlägg skickade från min iphone som kommer upp. Får väl se om alla kommer upp på en gång senare eller om de inte kommer upp alls.

Min sluttenta till diplomerad massör är i helgen så nu är man verkligen inne i en tentabubbla. Allt eller inget! Ska bli riktigt riktigt roligt och ser verkligen fram emot framtiden!

Hittade en söt bild på Frodo sedan i våras. Gose!


RSS 2.0